Krio language thread

Discuss culture and traditions
djembefola.com logo

Re: Krio language thread

Postby bubudi » Mon Sep 27, 2010 9:28 am

adu koko. aw yu bin slip? a op se fain kohs yu don se yu taya so. yehstade a don go na bich. i kin get ad fo fen salon film dem na makit ba yu kin trai fo fen dem online. a no tihnk se salon kompin dem lek naija film pas salon film. ba na wan iya salon no mek boku film so we dem wan fo luk nyu film na fo bring naija film. us salon film yu don luk?

a de korehkt yu saful saful fo mek yu rait klia wan.

di wef de tich na skul ba naw i ep wi granma na os

mi wef tich skul ba naw i ep in grani na os

mi no ohndrastan oda posin dem noto kam naya fo tok krio tugeda

a no ohndastan wetin mek ohda posin dem no kam naya fo tok krio tugehda

kokoroko wrote:a mus go luk di site yu sen mi fo si oda lek tok tugeda dis forum

a geht fo luk di sait yu don sen mi fo fen ohda kompin fo tok tugehda pan dis forum
bubudi
Site Admin

Blog: View Blog (1)

Postby kokoroko » Mon Sep 27, 2010 6:13 pm

adu o, a bin slip fain ba taya jisno. di bich yu tohn na big bigi en geht shok in wata? de boku naija film online ba a no sabi ples dande kin bai salon film naya. salon man na makit fo se ol di film de miksto wi naija ,gana en salon aktor.di film a don si na trailer de Luv @ war en sembula.

wai di salon posin no lek lebahnes fo geht dem citizenship na fritang?dem no lek wa en mana di lebahnes,salon man lek di uman lebahnes bete pas salon uman o dem mek boku wahala na fritang?

a de go luk bak di krio fo ohndrastah gud wan.
kokoroko
2 ksing ksing

Blog: View Blog (0)

Postby bubudi » Tue Sep 28, 2010 9:36 am

a du wehl, koko. aw di wok en fambul? yu geht lebanes na yu blohd? a don si sohm lov@wa. i mek a laf boku ba tohmos wahala de. a lek fo luk di fain tin dem na salon. di aktor dem kohmot salon ba di film snap na amerka (maryland). sembula a no bin si ba di trela luk gud.

wi geht boku bich na mi tong. som tem wi get shak na wata, bahk wi geht jelifis na sohma tem.

a no sabi wetin mek lebanes we tap na salon boku iya no geht sihtihzenshihp. sohm lebanes dem ep fo bil salon.

dem no lek wa en mana di lebahnes,salon man lek di uman lebahnes bete pas salon uman o dem mek boku wahala na fritang?

a no ohndrastan wetin yu aks.
bubudi
Site Admin

Postby kokoroko » Tue Sep 28, 2010 5:49 pm

mi en fambul de du fain . a no geht lebanes blod. a si wahala de pan film snap ba mi lek di film bikoh na amerka.a go na makit fo si dem geht lov @ wo.yu lek film komoht salon bete pas di film amerka?

shak en jelifis enti?wan dem de denja en oda de poyzin nain yu no kin swim fawe?

a tihk dande lebanes de du gud fo salon bikoh bisnes.mi sabi dande lebanes de kam na salon fo bete lef.oda posin dem tap salon en geht sihtihzenshihp nain lebanes shud geht sem.

mi wan aks yu di salon posin no lek lebanes bikohs dem kulta o lebanes mek boku wahala de?
kokoroko
2 ksing ksing

Postby bubudi » Wed Sep 29, 2010 8:45 am

wi ebul fo swim plenti na wata ba wi get fo tek tem en luk na wata fo si we jelifis kin swim de. wi get elikohpta fo fen shak dem na wata. we di shak de wi no go insai di wata.

boku lebanes de na salon en gini. dem ep fo brink jab fo salon. dem de du wehl wehl. sohntem i mek oda salon kompin dem get bad at. noto dande mek am no get sihtihzenship. posin we komot ohda kontri no get sihtihzenship na salon we dem noto blak. blakman we komoht amerka ebul fo get am. blakman we komoht jameka bak ebul fo get am. wet man en chainis no get.
bubudi
Site Admin

Postby kokoroko » Wed Sep 29, 2010 5:27 pm

yu no fred fo di jelifis dem swihm ples yu no kin si am en dem sting de parahliz ba di jelifis de slo slo enti?yu kin si di shak komot farwe na wata o?

di lebanes de du gud gud nain dem geht jentri lebanes na salon? di salon kompin dem geht bad at bikohs di lebanes de du mo bete pas dem. di salon govment dem wan du soso bisnes wi oda kondri ba dem ep ol blakposin dande kam na salon. a de tihnk oda posin ep fo bring jab na salon nain dem fo get sihtihzenship.yu sabi di pikin dande mama de lebanes en papa de salon di salon posin no lek bikohs dem de yala?

a de rayt agin di chatbok na slimtv ba no posin stil no kam naya.wan uman salona de tok fo se dande uk get smol ples fo it salon fud.
kokoroko
2 ksing ksing

Postby bubudi » Thu Sep 30, 2010 7:21 am

shyoo di pikin we get lebanes mami en salon papa na bron noto yala. eniwe a no memba dande mek plaba. boku salon posin rohb krim fo mek dem skin go wet. blak, bron, yala en wet ol fain o.

a don yeri wan krio parebul: bifo lebanes go sel ogiri, i mohs go beirut :giggle:

yu don trai visitsierraleone forum?
bubudi
Site Admin

Postby kokoroko » Thu Sep 30, 2010 7:35 pm

ol dem pikin komot salon en a ahgri dande ol dem de fain. wan posin fo tehl mi dande na lebane geht posin blak tap na di noht.wan lebanes parabul fo se no ste di son boku tehm o yu de blakblak.di salon posin de po dem no geht jab o moni nain dem fo rohb krim ba di polis dem du notin ba go drink di poyo en luk fo di uman tutu pan di rod.

a don go wan tehm di forum de ba a mus luk agin.mi bin tok wi wan salon man en tehl am bot dis forum. a de spek am na krio.bambai i de kam tok dis ples naya.di salon man komot spahn en i fo se smol smol salon posin de tap spahn.
kokoroko
2 ksing ksing

Postby bubudi » Fri Oct 01, 2010 10:01 pm

a don se som blak salon posin dem rohb krim pan dem skin fo tan wet o bron. a no tink dande kohs dem de po ba boku uman en man tink wet o bron skin na fain pas blak skin. uman we sel in tutu pan di rod nem 'kolonko' na krio. dem bak nem 'man mahtras'.

a bin rid se martin luther king en marcus garvey geht mende ansestri. dem pikin kin geht salon sihtihzenship.

duya tel yu padi udat komot spehn i oltem kabo naya. a op yu get fain juma wali. bambai wi go si bak.
bubudi
Site Admin

Postby kokoroko » Fri Oct 01, 2010 11:02 pm

kushe,a bin get fain juma en mi get ia tide.

de plenti afrikan amerkan dem go luk ansestri komot afrika.

a de go na skul fo pikup pikin naw.

a geht account wi di forum fo luk oda salon posin.

a de tehl am wetin yu fo se.wi go si bak.
kokoroko
2 ksing ksing

Postby bubudi » Mon Oct 04, 2010 4:34 am

kushe wali, a op yu enjoi di wihkend wi yu fambul. yu don blant it smohl di frut we gro na salon?
chukchuk plahm, sawasop, switsop, lokus tik frut, damsons, malombo, blak tahmbla, jakfrut, starfrut, brehfrut, bohta pe, kola, guava, banga...
bak di gren lek okro, sawasawa, kasada lif, krain krain, jublohks, it-don-brok-plet, jaki tomboi, jola bete, jakato, yams, koko...
a no sabi we yu kin bai dande na california bat na maryland yu kin bai ohl we de plenti na sizin.

a no ohndrastahn wetin mek salon po so we i get boku boku frut, bich, fis, gol, daimohn, taiteniuhm en boksait. boku chakra na dis kontri en posin no go grohmbu o tinap fo chenj. tem don rich fo bring oht koboko fo mekes di ayampi dem na kabinet we sidon na den baksai dem fo sok trot wi ataya ohl de o.
bubudi
Site Admin

Postby kokoroko » Tue Oct 05, 2010 6:19 pm

kushe o, di las wihkend mi en fambul de plenti api. a de go wi bobo pikin fo bai video game en fud na McDonald.Later di wef en mi go it na restaurant wi in sista en man.nain wi ol go si john legend sing naya ba fes wi luk wan smohl movie bot edukahson en wetin wi kin du fo chenj skul sistem na mek bete.

blant? na frut kin bai di asian makit naya dande sem di frut gron na salon ba we mi de pikin a blant it pis,apul,orinch,plahm,mangro,pia,paynapul,melon,banana,kokonat en kanahlop. mi mama de kuk sawasawa,okra,yams,spinahch,grens,letuz,tomati,yabas en boku boku binch. Mi en dem bra de it binch wi oda fus dande mi mama kuk.di salon makit naya sehl polok,plantin en kasada o.di makit afrikan na oakland en los angeles dem geht plenti dem frut en sawasawa pas di makit afrikan naya.

a tink mo tin yu geht nain boku wahala.di posin na govman na salon mebi tok bot chenj ba dem no geht chenj na at o wok.chenj de no izi izi fo du bikohs posin salon wan fo chenj ba dem no geht pawa na mek ol tin mo bete.wetin yu min koboko,ayambi en ataya. di wod mahtras de man lek man?
kokoroko
2 ksing ksing

Postby bubudi » Wed Oct 06, 2010 9:38 am

heheeeeeeeee! man mahtras na wod fo di kain uman we izi o get kohpoh fo ledom wi man. yu de fala mi bo? koboko na tik joehn wi smohl rop we mek frohm kanda. koboko yus fo bit posin we don du bad bad tink. ayampi na tifman. ataya na tranga gren ti wi boku shuga we de drink na salon, senegal, gambia en gini. yu kin fen ataya bafa dem na boku sai na dis kontri dem. som tem dem tek mint fo put pan di ataya.

wetin mek yu blant chohp sawasawa en okro? yu mama kohmot esya?

a de korehk yu fo som lili tink dem. fohs (noto 'fus'), di frut yu blant it nem orench, panapul, tamatis, mehlon. dande di rait we fo se en rait am. sehkohn tink di wod 'na' yu kin put bifo ples ba no bifo ahkshon. nain noto 'dem no geht pawa na mek ol tin mo bete'. na fo se: 'dem no geht pawa fo mek tink bete. di wod 'de' min 'is' na inglis. di wod 'na' bak kin min 'is', ba 'de' fo put bifo ahkshon, 'na' fo put bifo tink (noun). i no rait fo se 'chenj de izi' o 'chenj de no izi'. na fo se 'chenj (na) izi' o 'chenj noto izi'. bak i no rait fo se 'di wod mahtras de man lek man?'. na fo se 'di wod mahtras na man we lek man.

yu krio tok get plenti bete ba na fo yeri boku salon pipul de tok krio fo mek yu tok rait we. a op salon pipul go kam naya.
bubudi
Site Admin

Postby kokoroko » Fri Oct 08, 2010 7:57 am

a de fala yu bo. kolonko en mahtras dem wod min di sem? di ataya yu sabi komot di kasada?di mint mek di ataya swit swit enti?wan salon man tehl mi bot dis gren ti dande de [spam removed] komot afrika.ol dem man go bai na makit fo mek dem kam op tranga.

a blant it vijetabol,gren en okra dande mi mama bin kuk na os ba mi mama no esya.

a de go di visitsierraleone forum dis wihkend ba a wan luk oda ples fo si kin fen posin salon.wai no posin dande geht account naya no trai fo tok krio?dem no wan lan krio o dem wan tok oda langwej.yu lek di music Daddy Ramanu en DJ LuLu? a tink dande Daddy R de sing tradihsonal en lulu de kontemporary.

a op salon pipul go komot naya fo tok krio ba yu sabi oda langwej o?
kokoroko
2 ksing ksing

Postby bubudi » Thu Oct 21, 2010 9:35 pm

kushe wali, aw yu de du? wi geht plenti san naya en a kin go na bich. aw yu wef? aw yu wok? yu don fen sohm ohda kompin fo tok krio?

koboko noto sem lek mahtras o. mahtras na di pat na yu bed we yu ledom pan. koboko na rop fo bit man we du bad bad tin. ataya de mek wi sem kain gren ti lek na esya. i no get kasada insai. wehl a geht fo go jisno. wi go si bak.
bubudi
Site Admin

PreviousNext